Kezdőlap » Belföld » Próbaszámlálás előzi meg a jövő évi országos népszámlálást

Próbaszámlálás előzi meg a jövő évi országos népszámlálást

72 település, mintegy ezer háztartása vesz részt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 7-éig tartó próbanépszámlálásán – írta meg a delmagyar.hu portál.

A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb szeptember 3-áig levelet küldött a KSH. Az adatszolgáltatás önkéntes, de a gyűjtés reprezentatív, azaz leképezi a teljes magyar társadalmat, így egy-egy kitöltő közel 350 háztartást képvisel.

Jövő év május 1. és június 28. között lesz a következő népszámlálás. Tízévente hajtják végre a Magyarország teljes lakosságát érintő, kötelező adatfelvételt, amely fontos ismérvek, például népesedés, iskolázottság, foglalkoztatottság mentén, a legrészletesebb területi bontásban tükrözi hazánk aktuális társadalmi helyzetét. Cél, hogy a jövő évi népszámlálás csak a szükséges mértékben terhelje a lakosságot, így 2021-ben is lehetőségük lesz a válaszadóknak kényelmesen, interneten keresztül kitölteni a kérdőívet. A most indított próba a népszámlálás előkészítését szolgálja, az átlagosan 10–15 perc alatt kitölthető kérdőív elsősorban a lakóhellyel, az internetezési szokásokkal, az adatvédelmi ismeretekkel kapcsolatban tartalmaz kérdéseket.

A próbanépszámlálás kérdőívét szeptember 6-ig, azaz vasárnapig az alábbi online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. Ezt követően október 7-ig pedig személyes interjú keretében válaszolhatnak azok, akik nem kívántak élni az internetes lehetőséggel élni – őket összeírók keresik majd fel.

A maszkot viselő munkatársak szigorúan ügyelnek a távolságtartás szabályainak betartására és az érintésmentes kommunikációra.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

LMP: Tisztázza a kormány a paksi bővítés körül felmerült problémákat!

Keresztes László Lóránt frakcióvezető szerint az új blokkok tervezett helyszíne ...

Kiderült mennyibe kerül, hogy valaki az űrbe utazzon

Egy aukción lehetett licitálni az űrutazásra.

Kitoloncolhatják a németek a Stuttgart hamis néven játszó sztárját

Silas Katompa Mvumpa nevét és életkorát is hamisan adta meg.

Újabb jó hírt kaptak a Balkánra készülődők

Már nemcsak negatív PCR-teszttel, hanem akár antitestteszttel, vakcinaigazolással vagy a koronavírus-fertőzésből történő felgyógyulást igazoló dokumentummal is beléphetnek külföldiek Bosznia-Hercegovinába.

Egy máig megfejtetlen, rejtélyes haláleset a volt Szovjetunióban

Több film készült már a Gyatlov-rejtélyről, azaz arról, hogyan halhatott ...