Kezdőlap » Sport » Tartalékcsapatot indít a Fradi a harmadosztályban

Tartalékcsapatot indít a Fradi a harmadosztályban

A friss NB I-es bajnok Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy tartalékcsapatot indít a harmadosztályban. Az együttes vezetőedzője Máté Csaba lesz, az eddigi az első csapat keretéhez tartozó 16-szoros válogatott Leandro játékosedzőként csatlakozik a csapathoz.

A Magyar Labdarúgó-szövetség engedélyezte az élvonalbeli kluboknak, hogy a 2020–2021-es idénytől tartalékcsapatot indítsanak az NB III-ban – függetlenül attól, korábban volt-e alacsonyabb osztályban második csapatuk. Az 2019–2020-as első osztályú egyesületek közül a nemrég véget érő kiírásban a DVSC, a DVTK, a Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár versenyeztetett tartalékegyüttest a harmadosztályban. Az Újpestnek a BLSZ I-ben, a Kisvárdának a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban, a Mezőkövesdnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban volt második csapata. Az FTC, a ZTE, a Paks és a Kaposvár nem működtetett alacsonyabb osztályú felnőttcsapatot.

A Ferencváros tájékoztatása szerint Rebrov egyik segítője, Máté Csaba lesz a vezetőedző az NB III-as gárdánál. Az NB I-es csapattól távozó Leandro játékos-edzőként vállal szerepet az FTC II-nél. A szövetség szabályzata szerint a tartalékcsapatokban legfeljebb négy 1999. december 31-nél korábban született futballista szerepelhet. „Miután kiderült, hogy Máté Csaba lesz a vezetőedző a második csapatnál, megkeresett, hogy legyek edző én is ott, ne csak a pálya mellett segítsek, hanem játékosként is – idézi a Fradi.hu Leandrót. – Bízom benne, hogy segíteni tudom a fiatalokat, mind tanácsokkal, mind a pályán. Egyébként is mindenképp tervben volt, hogy folytatom a futballt, ha nem is az élvonalban, de alacsonyabb osztályban. Nem akartam abbahagyni teljesen a labdarúgást, volt is már megkeresésem, de természetesen sokkal boldogabb vagyok így, hogy itt maradhatok és továbbra is Fradi-mezben futballozhatok.”

Az FTC-nek legutóbb a 2016–2017-es évadban volt második csapata. Akkor Lipcsei Péterrel a kispadon a 12. helyen végeztek a zöld-fehérek az NB III Közép-csoportjában. „A fiatal, utánpótláskorú játékosoknak ez egy nagyobb megmérettetés lehet, illetve a kiöregedőknek is lesz plusz egy évük, hogy bizonyítsanak – vélekedett Máté Csaba. – Az európai topfutballban is bevett szokás, hogy a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozhatnak idősebb játékosok is az első keretből. Ezért is szerettem volna, ha Leandro csatlakozna hozzánk, hiszen a tudásával, a mentalitásával rengeteget segíthet. Ez egy ajándék, hogy testközelből tanulhatnak tőle. Amikor felvetődött, hogy vezetőedzői szerepem lesz az NB III-as csapatnál, rögtön egyeztettem Szerhij Rebrovval. Elmondta, hogy nagy figyelemmel fogja követni a csapat tevékenységét. Ragaszkodott hozzá, hogy az első csapatnál végzett pályaedzői munkám mellett végezzem a feladataimat az NB III-as csapatban. Fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt. A vezetőség olyan embert szeretett volna a csapat élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I-es és az NB III-as csapat között. Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III-at megjárva került a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van. A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal.”

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Ezrek ittak Srí Lankán egy vírus elleni „csodaszerből”, egy miniszter Covid-fertőzés miatt kórházba került

Az italt egy befolyásos „szent ember” kotyvasztotta állítólag a pusztulás ...

Lakásbővítés és felújítás: összegyűjtöttük, mit érhetsz el csokkal és lakásfelújítási támogatással

2021 az otthonteremtés és a lakásfelújítás éve lehet az állami otthonteremtési programnak köszönhetően. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, mennyi pénzt használhatnak fel a családosok, ha bővítésre és felújításra keresnek finanszírozási lehetőséget.

Gulyás Márton a Hír TV-től is lopott felvételeket

573 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel ...

Rémhír, hogy Pünkösdig zárva lesznek a szállodák és éttermek

Fellélegezhet a vendéglátóipar – a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a ...

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Tavaly nyáron első fokon öt év fegyházbüntetésre ítélték a két férfit, most másodfokon ennél egyhébb büntetést kaptak, és még az sem kizárt, hogy azt Hollandiában tölthetik majd le.