Kezdőlap » Belföld » Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

2020. július 1-jén újra elindul Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija. Az utasoknak a veszélyhelyzet ideje alatt le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját a Gellért hegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg. Most azonban nemcsak újra látogatható a Sikló, de azújranyitási akció keretében minden utas gyermekjeggyel veheti igénybe az évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt.

150 éve, 1870-ben adták át az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót, a világ második hasonló közlekedési eszközét. Az évfordulóról márciusban méltó módon emlékeztek meg, azonban a járványhelyzetre való tekintettel mostanáig kényszerpihenőre küldték a hegyi kocsikat. Az UNESCO világörökség részét is képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága, ahonnan egyedi képét mutatja a város. 

Július 1-től újraindul az idén 150 éves Budavári Sikló.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Csodálják meg a páratlan dunai panorámát egy gyermekjegy áráért

Az egyirányú menetjegy ára 700 Ft, a retúrjegy 1 100 Ft-ba kerül.Az akció visszavonásig érvényes.

Minden nap 7:30 - 22:00 óra között közlekedik a Budavári Sikló. A közleményben ugyanakkor megjegyzik, hogy minden páratlan hét hétfőjén a karbantartás miatt az nem üzemel.

A járványhelyzetre való tekintettel egyúttal azt kérik a látogatóktól, hogy tartsák be az aktuális óvintézkedéseket.

A jubileum alkalmából a Magyar Posta Zrt. kiadott egy bélyeget és egy borítékot is, amelyen a Budavári Sikló látható. Ezek a nagyobb postákon és az eshop.posta.hu internetes oldalon kaphatók.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Újra mozivásznon a Queen legendás budapesti koncertje

A magyar popkultúra és rocktörténet egyik legjelentősebb mérföldköve minden kétséget ...

Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével

A magyar-amerikai hibrid üzleti modelljéről ismert kockázati tőkealap-kezelő, a Vespucci Partners négy vezetője, valamint három portfóliócégük – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – is részt vett idén a CES-en, a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvényén Las Vegasban, ahol a legmodernebb technológiák és a globális innovációs trendek mellett a világ legismertebb márkáinak képviselőivel és potenciális befektetőkkel is találkoztak. Az utat az Input Program és Express Innovation Agency hozta tető alá.

Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t

Majd kiosztott két rádiós frekvenciát. The post Pénzbüntetéssel sújtotta az NMHH a Pesti TV-t first appeared on 24.hu.