Kezdőlap » Belföld » Videó: 150 millió forintnyi kábítószert találtak egy budafoki dílernél

Videó: 150 millió forintnyi kábítószert találtak egy budafoki dílernél

Az újbudai nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve június 11-én kutatást tartottak egy budafoki családi házban — írta meg a Police.hu rendőrségi honlap.

A nyomozók a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagyteljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt. A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 darab kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök.

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nem csak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást előtt négy kábítószer fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

[embedded content]

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói az eljárás során megállapították, hogy

a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint.

A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagyértékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is. Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság.

Kiemelt kép: Police.hu

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kiállás a nők elleni erőszak ellen

Három nőből egy már ki volt téve fizikai vagy szexuális erőszaknak az EU-ban. Az ENSZ világszerte 243 millió áldozatot említ a 15-49 éves korosztályban, de ennél jóval több lehet, mert az esetek 60 %-a soha ki sem derül. Tíz nőből csak négy mondja el valakinek, és közülük egy fordul a rendőrséghez.

Háromnapos nemzeti gyász Argentínában Maradona emlékére

Az egész világ Diego Maradonát gyászolja. Hazája, Argentína különösen. Az ...

Térdre kényszerült az olasz kereskedelem

Jánosi Dalma (Róma) 2020. november 25. szerda. 19:29 Gazdasági tragédiába ...

Ez volt Maradona öt legszebb gólja a világbajnokságokon +videó

A szubjektív rangsorokon mindig lehet polemizálni, de a magunk részéről ...

Ha én lennék Maradona – így énekelt Manu Chao Maradonának Kusturica filmjében

A filmet Cannes-ban mutatták be.