Kezdőlap » Sport » Angliában a jogi következményektől tartanak, ha nem fejezik be a szezont

Angliában a jogi következményektől tartanak, ha nem fejezik be a szezont

Steve Parish, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace elnöke jogi következményektől tart, amennyiben nem fejeződik be az idény.

A klubvezető az együttes honlapján kifejtette: sportszakmai szempontból is szeretné befejezni a szezont, "megkoronázni a Liverpoolt", valamint megadni a lehetőséget a csapatoknak, hogy a pályán harcoljanak a legjobb pozíciókért. Amennyiben ugyanis ezekre nem kerülhet sor, az bonyolult következményekkel jár, magában foglalva a hónapokig vagy akár évekig is elhúzódó jogi fejleményeket.

Mert ez részben a pénzről is szól. És mindannyiunknak figyelnünk kell a pénzre- hangsúlyozta. Hozzátette: a futballbiznisztől sok másodlagos ipar függ, a Premier League-nek pedig egymilliárd fontos veszteséggel kell számolnia, ha nem teljesíti a műsorszolgáltatók felé vállalt kötelezettségét.

Ha lesz folytatás, akkor a pénteki videokonferencián megbeszéltek szerint semleges helyszíneken leszForrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

Azzal pedig senki sem nyer, ha a Premier League kevesebb pénzt kap. A labdarúgás az állam egyik legjobb adófizetője. Mert sok pénzt fizetünk a játékosoknak, de annak ötven százaléka az államkasszába kerül adó formájában. Összességében 3,3 milliárd font adót fizetünk minden évben, és az egész labdarúgó piramisunkat nagyjából a Premier League finanszírozza- emelte ki.

Az egykori válogatott játékos, Gary Neville is kritizálta a ligát. Ahogy fogalmazott, jobban tudná tisztelni azt az álláspontot, miszerint a Premier League vezetői azt kommunikálnák, elfogadják az egészségi kockázatot, s annak ismeretében is újra akarják indítani a bajnokságot.

Ez az egyetlen ok, ami miatt egyetlen klubvezetőt sem hallunk nyíltan beszélni arról, hogy mindenképpen újra kell kezdeni a bajnokságot. Összegezve, mindenki attól fél, hogy egy esetleges tragédia felelőssége és szégyene rá hárul- mondta Neville, aki karrierje után az angol válogatottnál is dolgozott segítőként.

Gary Neville élesen kritizálta a liga vezetőitForrás: AFP/Glyn Kirk

A PL-klubok pénteki videokonferenciájukon megállapodtak abban, hogy csak semleges pályákon lehet befejezni a küzdelmet, a mérkőzések legfeljebb tíz stadionban zajlanának. A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha az biztonságos.

A folytatást illetően konkrét döntés továbbra sem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kulturális intézményeket zár be a balos józsefvárosi vezetés

Az SZFE tartott kultúranapi rendezvényt a Józsefvárosi Galéria épületében, miután ...

Baszkföldön kampányol Pesty László

Spanyolország lehet a hetedik támogató állam – a szükséges aláírások ...

Visszatérhet a tél a hétvégén

Újabb fordulat várható időjárásunkban, egyre hidegebb levegő áramlik térségünkbe. The post Visszatérhet a tél a hétvégén first appeared on 24.hu.

Nézze meg a világ 10 legtöbbet érő gyöngyékszerét – fotók

Hihetetlen összegek bukkantak fel, amikor ezeket a pompás drágaköveket, és az azokból készült ékszereket értékesítették.

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A korábbinál tervezettnél két héttel később kezdődik meg a távozó elnök elleni, a Capitolium megtámadása miatt indított eljárás. A demokraták egész életére szólóan el akarják tiltani Trumpot mindenféle tisztségtől.