Kezdőlap » Belföld » Egyheti védekezéshez szükséges védőfelszerelés a kórházakban áll – Orbán Viktor a parlamentben azonnali kérdésekre válaszolt

Egyheti védekezéshez szükséges védőfelszerelés a kórházakban áll – Orbán Viktor a parlamentben azonnali kérdésekre válaszolt

2020. április 27. 14:09 - szerző: 168 Óra

Természetesen a koronavírus-járvány és annak kezelése volt a fő témája azon ellenzéki kérdéseknek, amellyel az ellenzéki képviselők tűz alá vették a miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában. 

A sort a jobbikos Jakab Péter nyitotta, aki a felhatalmazási törvényről kérdezte a kormányfőt. "Mire kellett Önnek a felhatalmazási törvény?" - tette fel a kérdést a politikus, aki szerint a munkanélküliségi kérdést nem tudja megoldani a kormány.

Válaszában a miniszterelnök azt hangoztatta, Magyarországon egy olyan rendszer működik, ahol a munkavállalók és a munkáltatók megegyeznek egymással. Burkoltan osztályharcos felfogásnak nevezte a jobbikos politikus mondandóját, amelyet a kormány nem oszt. Szerinte megegyezésekre van szükség a gazdaságban. 

Ezt követően hosszasan ostorozta a Jobbikot, amiért szerinte a párt nem áll az ország mellé a válság kezdetekor.

"Egyetlen dolgot bizonyítottak be, ha az ország bajban van, önökre nem lehet számítani." - summázta mondandóját Orbán Viktor.

Kifogásolta azt is, miért viselkedik úgy a Jobbik, ahogy? - tette fel a költői kérdést, majd meg is adta rá a választ: a párt a baloldal szerekét tolja.

"A Jobbik már nem Jobbik, hanem Ballik, ez az ön vezetése alatt vált azzá, ehhez gratulálok."

- vágta Jakab Péter fejéhez. 

Az Országgyűlés plenáris üléseOrbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én. 

Az MSZP-s Mesterházy Attila egy érdekes megszólalással kezdte. Mint mondta, szurkol a kormánynak, hogy sikeresek legyenek a válságkezelő intézkedések. A miniszterelnök is erre a részre reflektált felszólalásának kezdetén. Saját bevallása szerint zavarba jön, ha ilyet egy ellenzéki képviselőtől hall. Azt hangoztatta, a kormánypárt készen áll arra, hogy a gazdaság újraindításáról szóló kérdésekről érdemi egyeztetéseket folytasson.

"Sohasem oda kell futni, ahol a labda van, hanem oda, ahol majd a labda lesz."

- fejezte be válaszát egy focis hasonlattal. 

Az LMP-s keresztes László Lóránt ugyancsak a munkanélküliségi helyzetről kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor válaszában egy erőteljes vállalást tett:

a 3 hónapos segély mire lejár, mindenkinek lesz munkája.

Nem lesz olyan aki ne kapna ajánlatot vagy a gazdaság egy szereplőjétől vagy a magyar államtól. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. április 4.

A szocialista Harangozó Tamás a védőfelszerelések helyzetéről beszélt, pontosabban kérdezte Orbán Viktort. Felemlegette, hogy volt olyan orvos, aki csak három maszkot kapott, a többit az Aliexpresstől rendelte meg saját költségen. 

Az Országgyűlés plenáris üléseHarangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese egy korábbi ülésen

Fotó: Máthé Zoltán

"Minden egyes kórházban a védekezéshez szükséges összes eszköz egy heti mennyisége a raktárban rendelkezésre áll."

- válaszolta Orbán Viktor, megjegyezve, mind ezzel ellentétes állítás hamis. Utóbbit minden nap ellenőrzi, mert meghallgatja a kórházparancsnokok tájékoztatását. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. április 27. Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kiutasítottak 18 orosz diplomatát Csehországból

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak - jelentették be szombaton Prágában.

A fehérorosz elnök szerint merényletet terveztek ellene és gyerekei ellen

Az elnök FBI-szálat sejt az ügy mögött.

Országos csúccsal győzött a sportlövő Horváth Lea az Eb-válogatón

Horváth Lea (Komáromi VSE) 462,5 körös új magyar csúccsal nyert ...

Koronavírusban meghalt az egyik magyar kosárlabdacsapat elnöke

Szombaton meghalt Dr. Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli társalapítója és ...

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet bemenni a munkahelyre

A szlovák iskolák is nyitnak hétfőtől, azonban egyes esetekben itt is tesztekhez kötik a bejárást.