Kezdőlap » Kultúra » A nagy siker miatt meghosszabbítja online programját a moszkvai Nagyszínház

A nagy siker miatt meghosszabbítja online programját a moszkvai Nagyszínház

A nagy érdeklődésre tekintettel egyelőre egy hónappal meghosszabbítja a moszkvai Nagyszínház korábbi sikeres opera- és balettelőadásaiból válogató online programját, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási és gyülekezési korlátozások miatt indított március 27-én.

Az internetes program második szakasza szerdán a Le corsaire (A kalóz) című háromfelvonásos balettel folytatódik, de műsorra kerül az elkövetkező hetekben a Spartacus és a Don Quijote című balett, valamint a színház bezárás előtti utolsó premierje, a Szadko című opera is. 

A moszkvai Bolsoj Színház (Nagyszínház) belülről (korábbi felvétel).Forrás: Wikipédia

Az amúgy teltházas produkciók a Bolsoj hivatalos YouTube-csatornáján közép-európai idő szerint 18 órától tekinthetők meg élőben, és 24 órán belül letölthetők maradnak.Az eredetileg április 10-ig meghirdetett online program a jelenlegi állás szerint május 11-én zárul Rimszkij-Korszakov operájával, a Szadkóval.

Az online program első szakaszában bemutatott hat sikerdarabot 6,5 milliószor nézték meg, illetve töltötték le a világ 134 országában, csak a Hamupipőke című balett másfél millió nézőt vonzott - olvasható a Nagyszínház honlapján.

A Bolsoj Balett Akadémia növendékei táncolnak a folyosón a balettórák szünetében Moszkvában 2019.december 04-én. A nagy múltú intézményben nem csak orosz állampolgárok, hanem több mint 20 ország növendékei tanulják a balettművészetet.Forrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Vlagyimir Urin főigazgató azt mondta, hogy jó esetben ősszel nyílhat meg újra a legendás moszkvai teátrum. Urin szerint a színház napi 9 millió rubel (40 millió forint) bevételtől esik el a kényszerszünet miatt.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Bayer jót beszélgetett Schifferrel a műanyag identitásról

Szó esett a kényszermunkásokat foglalkoztató világcégek felelősségéről is. A publicista ...

Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat

Évente 2500 embert ütnek el a közútjainkon, közülük 150 ember meghal. The post Testkamerával és civil járművekből is figyelik a zebrán átkelő gyalogosokat first appeared on 24.hu.

Videón, ahogy Szijjártó tolmácsol Karácsonynak

Egy tavalyi felvétel bizonyítja, hogy Karácsony önállóan nem tudja megoldani ...

Újabb 200 ezer adag Szputnyik V vakcina érkezett

Ezzel maradéktalanul teljesültek az Oroszországgal kötött szerződések - írta Szijjártó Péter.

Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám

A másfél éve meghalt Gesztesi Károllyal hirdették antiktárgyak felvásárlását. The post Az ATV elismerte, kegyeletsértő volt a reklám first appeared on 24.hu.