Kezdőlap » Kultúra » Egy floridai kiállítás különleges technikával támasztotta fel Salvador Dalít

Egy floridai kiállítás különleges technikával támasztotta fel Salvador Dalít

A floridai St. Petersbourg Dalí múzeuma különleges, a pornófilmekból ismert technikával keltette életre a Salvador Dalít. A Verge azt írja, hogy a művész 115. születésnapján, május 11-én nyíló Dalí él című kiállításon a művészt az úgynevezett deepfake technikával támasztották fel. Ezt az eljárást leginkább a pornókban használták, amikor különböző hírességek arcát montírozzák rá pornószínészek testére.

A feltámasztott Dalí életnagyságban üdvözli a kiállítás látogatóit, és a 45 perces videó végén még szelfizik is egyet velük. Az archív interjúkból készült kisfilmhez 6000 képkockát tápláltak be egy szofttverbe, mely 1000 óra után képes utánozni Dalí arckifejezéseit. Ezeket aztán egy Dalíval azonos testméretű színészre vetítették, majd a különböző interjúkból és levelezéseiből származó idézeteket felvették egy szinkronszínésszel, aki képes volt Dalí egyedülálló, francia, spanyol és angol keverékű akcentusát leutánozni.

[embedded content]

Kiemelt kép: LUC FOURNOL / PHOTO12

x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés ellen, az energialobbi mellett van

Bertha László, a Századvég elemzőjének írása az Origónak.

Orbán Viktor a holokauszt áldozataira emlékezett

A Magyar Nemzet közéleti napilap, fejlécén a polgári jelző olvasható, ...

Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével

A magyar-amerikai hibrid üzleti modelljéről ismert kockázati tőkealap-kezelő, a Vespucci Partners négy vezetője, valamint három portfóliócégük – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – is részt vett idén a CES-en, a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvényén Las Vegasban, ahol a legmodernebb technológiák és a globális innovációs trendek mellett a világ legismertebb márkáinak képviselőivel és potenciális befektetőkkel is találkoztak. Az utat az Input Program és Express Innovation Agency hozta tető alá.