Kezdőlap » Belföld » Sztrájk nélkül is lassul a vasút

Sztrájk nélkül is lassul a vasút

Nem kér a MÁV a rabszolgatörvényből. Nem véletlenül: a munkaerőhiány harmada a túlhajszolt dolgozók tartó betegségével magyarázható.A vasúttársaság vezetői nem kérték és nem is akarják bevezetni a rabszolgatörvény 400 órára emelt túlórakeretét – ezt maguk mondták el azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik tegnap kora délután levében kérték ezt tőlük. Arról már nem beszéltek a cég vezetői: ha akarnák se tudnák bevezetni a szabályt, olyan túlterheltek a társaság dolgozói.
A Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János azt mondta: a jelenlegi 300 órás túlmunkakeretet a legtöbb vasúti munkakörben októberre kimerítik a munkavállalók, utána egyéni megállapodásokat köthetnek, ha éreznek magukban erőt további pluszmunkára. Csakhogy a dolgozók már így is kimerültek a rengeteg munka miatt, és jó ideje érződik egészségük romlása is. A létszámhiány majdnem 35 százalékát a tartósan beteg munkavállalók adják – idézte lapunknak a cég egyik belső felmérését.
A megindult fejlesztések ezen a helyzeten alig segítenek, a cafetéria megadóztatásával pedig a kormány sokaktól elveszi a gyógyulás esélyét is – tette hozzá az érdekvédelmi vezető.
A létszámhiány és a dolgozók túlterheltsége is szerepet játszik abban, hogy sok a gond a járatokkal. A múlt év végén az Index közérdekű adatigényléssel megtudta, hogy a vonatok nagyjából tíz százaléka késik vagy el sem indul az országban, a gondok 40 százalékát okozza műszaki hiba, például felsővezeték-szakadás vagy a váltó meghibásodása, nagyobb részben tehát az ember hiányzik. 
A Vasutasok Szakszervezetének elnöke úgy tudja, tavaly 1067 főt vettek fel a vasúttársasághoz, de ennél 115-tel többen hagyták ott a MÁV-ot. Különösen azokra a munkahelyekre nem találnak elég jelentkezőt, amelyek veszélyesnek minősülnek a felsővezetékek vagy a szélsőséges időjárás miatt – emlékeztetett Meleg János. Így nem véletlen, hogy a forgalmi területen szolgálatban lévő műszerészek, felsővezeték szerelők, váltókezelők és forgalmi szolgálattevők közül betegszenek meg a legtöbben.  Ha tovább emelnék a túlórakeretet, nem kizárt, hogy olyan újabb elvándorlási hullám követné a döntést, mint amikor 2012-ben megváltoztatták a Munka törvénykönyvét.Korábban épp azért volt 7,4 vagy 7,6 óra a munkaidejük, mert a szabadban, hétvégén és éjszaka is folyamatosan dolgoznak, de a jogszabály megváltozása után elvileg 8 órára nőtt a munkaidő, a valóságban pedig 8 óra 20 percre, mert attól kezdve az ebédszünetet már nem számítják bele a munkaidőbe. A többlet munkavégzésért nem kaptak béremelést a vasutasok. Az, hogy nincs mozdonyvezető, vagy jegyvizsgáló, már ma is előfordul, a Budapest-Vác-Szob vonalon utazók ezt elég sűrűn megtapasztalhatták – emlékeztetett a romló helyzetre Meleg János. A táppénzek okát vizsgálva kiderül, hogy rengeteg kollégájuk küzd reumatikus panaszokkal és pszichés problémákkal. Utóbbiak mögött nem egyszer olyan ütközések vagy öngyilkosságok állnak, amelyeknek vétlen részesei például a mozdonyvezetők. Az érdekvédelmi vezető szerint a késéseket és kimaradásokat csak részben lehet csökkenteni technikai fejlesztésekkel, például automata váltókkal kiválthatók a váltókezelők, de nem biztos, hogy a felszabaduló dolgozó el tud költözni oda, ahol szükség lenne a munkájára. Ilyen beruházások már elkészültek például a főváros és Székesfehérvár között, most tart az átépítés Debrecen térségében, a Balaton északi partján és a Budapest-Miskolc vonalon is kezdődik a munka, de a 40 ezer alkalmazottat foglalkoztató vasúti csoport létszámában ezek az újítások nem hoznak lényeges változást – hangsúlyozta Meleg János. A MÁV dolgozói zömében 50 év körüliek, de már az idén sokan mennek nyugdíjba. A vasúttársaság is tisztában van vele, hogy nem tudja teljesíteni az elvárt szolgáltatásokat, ha tovább csökken a létszám, ezért partnere az érdekvédőknek a régi dolgozók megtartásában. A cégnél működő egészségmegőrző program keretében egy ideje már nem is a szabadságuk terhére mehettek el egy-két hét rekreációs kezelésre kényszerülő dolgozók, de idén erre már csak akkor van lehetőség, ha befizetik a MÁV-tól kapott természetbeli juttatás személyi jövedelemadóját. Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Jó nap van a pesti börze mögött Jó nap van a pesti börze mögött

Miközben a vezető részvények felemásan teljesítettek. 

A tokiói olimpia magyar meglepetésérmese már a világjátékokért harcol

A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy ...

Karikó Katalin kapja idén a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését

Karikó Katalin magyar biokémikusnak ítélték oda idén a Francia Tudományos ...

Kunhalmi Ágnes (Facebook): Ez az ország kettészakadt, és terjed benne a gyűlölet

„Ma egy kormánypárti szimpatizáns megütötte Szabó Tímea országgyűlési képviselőtársamat, aki ...

Egy másik dokumentumban is szerepel Ráczné Földi Judit neve, mint offshore cég kapcsolattartója

Teljesen egyértelmű, hogy egy százmilliókat érő magyar céget adtak-vettek olyan offshore vállalatok, amelyek egyértelműen köthetőek Ráczné Földi Judithoz, illetve valakihez, aki vele egy lakásban él, írja a G7 egy újabb dokumentumra hivatkozva.  The post Egy másik dokumentumban is szerepel Ráczné Földi Judit neve, mint offshore cég kapcsolattartója first appeared on 24.hu.