Kezdőlap » Külföld » Theresa May túlélte a bizalmatlansági szavazást

Theresa May túlélte a bizalmatlansági szavazást

2019. január 16. 20:25 - szerző: 168 Óra

A várakozásoknak megfelelően bizalmat szavazott a brit kormánynak szerdán a londoni alsóház. 325-en szavaztak mellette, 306-an pedig ellene.

A miniszterelnök a szavazás után azt ígérte, még ma este tárgyalásokba kezd az ellenzékkel egy alternatív kilépési javaslat megvitatására.

Kedd este a brit parlament alsóháza elutasította azt a megállapodást, amelyet Theresa May miniszterelnök kötött az Európai Unió vezetésével az Egyesült Királyság kilépéséről a szervezetből. A megállapodásra 432 képviselő mondott nemet és csak 202 támogatta, ami azt jelenti, hogy a miniszterelnököt a saját pártját, a Konzervatív Pártot sem tudta meggyőzni a maga igazáról.

Brexit

A 317 alsóházi képviselő közül 118-an mondtak nemet a Brexit megállapodásra, amelyet az ellenzéki Munkáspárt 256 képviselőjéből 248 utasított el. Rajtuk kívül nemmel szavazott a Skót Nemzeti Párt (SNP) 35 képviselője, a Liberális Demokrata Párt 11 képviselője, az észak-írországi Demokrata Unionista Párt (DUP) 10 képviselője, 5 független, a walesi Plaid Cymru 4 képviselője és 1 zöldpárti képviselő is. (1924 október 8-án Ramsay McDonald miniszterelnöksége idején a londoni törvényhozás alsóháza 166 szavazatnyi különbséggel utasított el egy kormánypárti javaslatot, messze a mostani 230 mögött.) A 202 igen közül 196 támogató voksot konzervatív képviselők adtak le, rajtuk kívül csak 3 munkáspárti és 3 független akadt, aki a megállapodásra szavazott.

Ezután az ellenzéki Munkáspárt azonnal benyújtotta a bizalmatlansági indítványt.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

A halálból hozták vissza Christian Eriksent

Vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott a dán szövetség, ezen újabb részletek ...

Jövő héten jön a kánikula

Fokozatosan melegszik majd az idő.

A jövő hétvégén már 35 fok lesz

Fokozatosan melegszik az idő. The post A jövő hétvégén már 35 fok lesz first appeared on 24.hu.

Hercegek, olajsejkek és állami vezetők versengenek a magyar találmányért

Szinte bárhol elérhetővé válik az élelmiszerek termelése a fiatal cégvezetőnek köszönhetően.

Brutálisan esett az utasforgalom a brit repülőtereken 2020-ban

2020-ban átlagban 75 százalékkal esett az utasok száma. The post Brutálisan esett az utasforgalom a brit repülőtereken 2020-ban first appeared on 24.hu.