Kezdőlap » Belföld » Egy Facebook-poszt miatt 100 ezer forintra büntették a Momentum szombathelyi elnökét

Egy Facebook-poszt miatt 100 ezer forintra büntették a Momentum szombathelyi elnökét

A városba érkezett Orbán-plakátos autó miatt kell fizetnie.100 ezer forintra büntették Nagy Donátot, a szombathelyi Momentum elnökét egy Facebook-poszt miatt – írja az ugytudjuk.hu. A portál Nagy Donát közleményét idézi, melyből kiderül: a Momentum a vasi megyeszékhelyre is elvitte az ALDE Orbán plakátos furgonját, az országjárás utolsó helyszíneként a kisteherautó november 18-án este gördült be a város Fő terére. Mint írja, a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési díjat rótt ki, és az indoklás szerint az október 1-ével hatályba lépett, a Fidesz által az országgyűlésen átnyomott új gyülekezési törvény kimondja, hogy minden, a véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt, amin legalább két ember részt vesz, tilos meghirdetni annak bejelentésétől számított két napig.„Mivel a plakátos furgon érkezéséről történt rendőrségi bejelentéstől számítva valóban nem telt el 48 óra addig, amíg egy Facebook poszt a gyűlésről megjelent a nevem alatt, meghallgatásomat is mellőzve, rögtön 100.000 Ft-ra büntetnének”– tette hozzá.A közleményben kiemeli, hogy a Momentum nem ért egyet a határozatban szereplő büntetési összeggel, mivel nem a bejelentés elmulasztásáról van szó, korábban nem volt ellene eljárás, garázdaság vagy más szabályértés sem történt a gyűlésen, valamint egy új törvény kezdő alkalmazásáról van szó.
„A rendőrség azonban hajthatatlan döntésében: meghallgatásomat kértem, de a körülmények teljes megismerését követően sem hajlandó sem az összeg csökkentésére, sem annak megrovásra való módosítására”– közölte Nagy Donát.Hozzátette: „az adminisztrációs hibára kirótt, közel maximálisan adható büntetési összeget egyértelműen megfélemlítésnek tartjuk, amivel kedvünket akarják csupán elvenni az Ellenállás Évétől: ezért a határozatot bíróságra visszük”. Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Kórházba került, sürgősen meg kellett műteni Cseh Lászlót

Múlt hétfőn kibírhatatlan hasi fájdalmai voltak Cseh Lászlónak, és meg ...

Lakásbővítés és felújítás: összegyűjtöttük, mit érhetsz el csokkal és lakásfelújítási támogatással

2021 az otthonteremtés és a lakásfelújítás éve lehet az állami otthonteremtési programnak köszönhetően. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, mennyi pénzt használhatnak fel a családosok, ha bővítésre és felújításra keresnek finanszírozási lehetőséget.

Túl van az első edzésén a Fradi új igazolása – képek

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros hétfőn ...

Kisfiúkat ronthatott meg, négyszer került ilyen botrányba az egykori francia baloldali miniszter, most baromságnak nevezi, hogy korábban petíciót írt alá a pedofilok védelmében

Jack Lang - francia rekordként - összesen 12 évig volt különböző baloldali kormányokban miniszter. Mindig mindent megúszott.

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin kutatótársával együtt fejlesztette ki a legígéretesebb koronavírus-vakcinák alapját. Élete összefonódott a Tisza-parti várossal.