Kezdőlap » Gazdaság » Rekordév az idei a magyar turizmusban

Rekordév az idei a magyar turizmusban

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen, ezt célozzák a közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.

A közleményben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg 53 milliárd forintra nőtt. A turizmus nemcsak gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe, lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket - áll a közleményben.

Félmillió ember várnak a fesztiválra

Zajlik a 26. Sziget fesztivál Budapesten, ahová rekord számú vendéget várnak, az előzetes adatok szerint 500 ezer ember is kilátogathat az eseményre, ami hivatalosan szerdán kezdődött el. Bővebben>>>

Rengetegen vannak a Balatonon is, a hétvégén rekordot döntött a strandok látogatottsága. Az idén akár kétjegyű is lehet a vendégforgalom növekedése a „magyar tengernél”.  A forgalomnövekedés nemcsak a hőségnek, hanem annak is köszönhető, hogy sok az izgalmas, színes program, a Balaton vízminősége pedig hibátlan, annak ellenére, hogy százezrek fürdőznek benne. A külföldi vendégek aránya az idén 40 százalék, némileg nőtt. A legtöbben Németországból, Dániából, Hollandiából, Csehországból, Lengyelországból és Ausztriából érkeztek.

1 milliárd forint többlettámogatást kapnak a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok. A szerződéseket a Magyar Turisztikai Ügynökség köti meg a szervezőkkel. Az idei költségvetésből eredetileg 750 millió forintot kaptak volna a kiemelt fesztiválok. A friss kormányhatározat és a költségvetési törvény sem nevesíti, hogy mely rendezvények tartoznak ebbe a körbe. A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia viszont megemlíti  egyebek mellett – a nemzetközileg jegyzett Sziget Fesztivált és a Balaton Soundot.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Nem tudja megállítani a francia kormány a koronavírus-járványt, durva szigorítások jöhetnek

A franciák következetlenül, folyamatosan változtatják a szabályokat, hol enyhítenek, hol szigorítanak, ráadásul a migránsnegyedekben be sem merik tartatni őket.

Véget ért a Manchester United szenzációs sorozata – videó

A Manchester United hatalmas meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott a ...

Messi végigcselezte az ellenfél védelmét, majd kihagyta az év helyzetét a spanyol kupában – videó

A Barcelona idegenben 2-1-re legyőzte a másodosztályú Rayo Vallecano csapatát ...

Hátrányban volt, de elkerülte a kupablamát a Barcelona

A labdarúgó Király-kupában a héten a negyeddöntőbe jutás a tét. ...

Gulyás István: A válogatott előrelépett ezen a vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbításban 35-32-es vereséget szenvedett Franciaországtól az ...