Kezdőlap » Sport » Japán undorító módon csalta a focit

Japán undorító módon csalta a focit

Volgográdban a Lengyelország-Japán (1-0) világbajnoki mérkőzés utolsó tíz percében sem a lengyel, sem a japán válogatott nem csinált semmit. De tényleg semmit. Csak 43 ezer néző fütyült megállás nélkül.

A lengyelek "csak" partnerek voltak abban, amit a japánok műveltek, mert az európai csapat 1-0-ra vezetett, megvolt a győzelem, amúgy meg kiestek. 

Hogy mit tett Japán? A 80. perctől gyakorlatilag semmit. Tudták, hogy Szamarában Kolumbia 1-0-ra vezet Szenegál ellen, tudták, hogy a Fair Play-tabellán ők a jobbak. Tudták, hogy semmit nem kell tenniük, csak arra vigyázniuk, hogy nehogy valaki közülük sárga lapot kapjon.

Ezért aztán a japánok - a lengyelekkel egyetemben - tologatták a labdát, az oldalvonal mellett ácsorogtak, vagy éppen hátrafelé játszottak. Lengyelország pedig csak nézte ezt az egészet.

Tudjuk, hogy a japánok számára a továbbjutás volt a tét. Tudjuk, hogy a cél szentesíti az eszközt. Csak azt nem tudjuk, hogy a FIFA által megalkotott továbbjutást és sorrendet eldöntő szabályrendszer jó-e így, vagy nem.

Illetve, dehogynem tudjuk. Ez az egész így gusztustalan.

A Dánia-Franciaország (0-0) csoportmeccs után ez volt a második olyan vb-mérkőzés, amelyen a sport és a futball vereséget szenvedett.

A FIFA által kitalált rendszer pedig pontosan arra jó, hogy ilyen ocsmányságok történjenek.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Újra mozivásznon a Queen legendás budapesti koncertje

A magyar popkultúra és rocktörténet egyik legjelentősebb mérföldköve minden kétséget ...

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés ellen, az energialobbi mellett van

Bertha László, a Századvég elemzőjének írása az Origónak.

Orbán Viktor a holokauszt áldozataira emlékezett

A Magyar Nemzet közéleti napilap, fejlécén a polgári jelző olvasható, ...