Kezdőlap » Teszt » Vádat emeltek a szakápoló ellen aki orvosnak adta ki magát

Vádat emeltek a szakápoló ellen aki orvosnak adta ki magát

2018. május 15. 11:11 - szerző: 168 Óra

Kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy álorvos ellen - írja a 24.hu.

A férfinak általános szakápolói és járványügyi felügyelői végzettsége volt. Először az orvosoktól megszerzett, kitöltetlen, de aláírt vényeken írt fel gyógyszert „pácienseinek", és saját magának is. Később hamisított mentőápolói végzettséget bemutatva szerzett magának munkát egy Balaton parti szállodában. A sérülteknek orvosként mutatkozott be és orvosi ellátásban is részesítette őket.

A vádlott a mentősök előtt is orvosnak adta ki magát és volt, hogy a beteg EKG vizsgálatát rendelte el, majd ennek elvégzése után a betegnek injekciót akart beadni, de ehhez a páciens már nem járult hozzá. A vádlott ezután az ellátásról ambuláns lapot állított ki, amit doktorként aláírt, majd a nevére „dr” előtaggal készített hamis orvosi körbélyegzővel látott el.

A vádlott egy másfél éves, lázas beteg gyermeket is ellátott, két sérült részére pedig tetanusz injekciót írt fel, amiket maga adott be.

Az ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Akkora a hiány magyar szakmunkásból, hogy már az oktatásba is külföldieket hoznának

Ráadásul a magyar építőipar hatékonysága is nagyon alacsony, így hiába van jelen 40 ezer külföldi szakmunkás, még ez sem elég.

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan

A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban. 

A Kékesen és Sopronban is havazott, holnap is kifehéredhet a táj

Újabb mediterrán ciklon hoz csapadékot. Az eső mind több helyen vált át havazásba.

Napi balfék: Márki-Zay Péter megszólítja az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák.

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.