Kezdőlap » Belföld » Kihajították az ablakon Cicut

Kihajították az ablakon Cicut

Hofmeister Zoltán, 2018. 03. 20. 09:54

Brutális tettre szánta rá magát egy asszony Székesfehérváron a négy napos hosszú hétvége utolsó napján. Egy társasház harmadik emeletéről egyszerűen ledobta a macskáját egy szállító dobozban. Cicu szerencsére túlélte a több méteres zuhanást.

Vasárnap, a déli órákban kétségbeesett telefont kapott a Fema Állatmentők nevű szervezet. Egy hölgy volt a vonal végén.


Forrás: Facebook

– A kollégám vette fel a telefont, melyben egy hölgy izgatottan közölte, hogy Székesfehérváron, a Tolnai utca egyik négy emeletes társasházának lakásában dohányzik és a nyitott ablakon keresztül egy zuhanó dobozt látott repülni és a puffanásra figyel fel. Kihajolt és az ablak alatt egy összetört műanyag szállítódobozt és egy hófehér cicát látott – mesélte a Lokálnak Laki Anita. A Fema Állatmentők munkatársa kollégájával azonnal kocsiba pattant ezek után és Lovasberényből Székesfehérvárra indult. Előtte azonban megkérték a hölgyet, hogy amíg oda nem érnek, vigyázzon a cicára.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

– Amikor megérkeztünk, egy fehér, nagyjából 13-14 éves macskát láttunk, amely nem vérzett, nem szédelgett. Érdekes módon az elkövető lánya és veje is a lakásban volt, mert nemrég költöztek el a 62 éves nőtől, aki kidobta az ablakon a cicát és amikor megjöttek, felismerték amint a hölgy éppen felvette a földről a rémült állatot – mondta lapunknak Laki Anita, akitől azt is megtudtuk, hogy a nőtől éppen azért költözött el a családja, mert kényszerképzetei voltak. Az állatvédő ezután arról is beszámolt, hogy az értesített rendőrök maximálisan partnerek voltak és azt is közölték velük, hogy bár Cicu láthatóan nem sérült meg, az asszony tette akár sérülést is okozhatott volna a macskának, ezért az ügyben feljelentést tettek.


Forrás: Facebook


– Cicut a történtek után az Öreghegyi Állategészségügyi Centrumba vittük, ahol egy alapos vizsgálat után megállapította az állatorvos, hogy Cicu nem szenvedett külső és belső sérüléseket sem. Nagyon szeretnénk elérni, hogy a hatóság tiltsa el az állattartástól az asszonyt. Később egyébként azt tervezzük, hogy Cicut örökbe adjuk, de előbb le kell zárulni a vizsgálatnak – közölte a Lokállal Laki Anita.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Hat évtized a pálya mellett

Hat évtized után intett búcsút a tatabányai sportcsarnoknak és a „Bányász" kézilabdázóinak Bölcs Mária. Marika néni hatvan éve, 1958 óta figyeli a mérkőzéseket a szertárajtóból – nyugdíjba vonulása alkalmából a Csurgó elleni mérkőzés előtt ezúttal nem ő tapsolt a csapatnak, hanem a kézilabdázók ünnepelték őt.

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, a MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta magyarázni a róla megjelent portrét, amely szerint nem beszél nyelveket és kétszer is kibukott a doktori képzésről. Sőt: magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Kétszázmillió forintos betegbiztonsági fejlesztést adtak át a hatvani kórházban

Mintegy kétszázmillió forint uniós és állami támogatásból megvalósult, a betegbiztonságot növelő fejlesztést adtak át szerdán a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

Szijjártó: Mindaddig ellenezni fogjuk a migrációs csomagot, amíg a kormány 12 pontja bele nem kerül

Magyarország mindaddig a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a globális migrációs csomagot, amíg abba a kormány által benyújtott 12 pont mindegyike bele nem kerül - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pozsonyban ahol Miroslav Lajcákkal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, szlovák külügyminiszterrel a nemzetközi szervezet készülő globális migrációs csomagjáról tárgyalt.

Próbára teszi a korán érkezett gólyákat a télies időjárás

Próbára teszi a korán érkezett fehér gólyákat Romániában a hét eleje óta tartó télies időjárás, de a szakértők szerint nincsenek veszélyben a madarak.