Kezdőlap » Belföld » Vasárnap délig csaknem négyszáz esetben volt szükség a tűzoltókra a hóvihar miatt

Vasárnap délig csaknem négyszáz esetben volt szükség a tűzoltókra a hóvihar miatt

MTI, 2018. 03. 18. 14:07

Az intenzív havazás, hófúvás és ónos eső miatt szombaton 140, vasárnap délig pedig 250 beavatkozást végeztek a tűzoltók, a legtöbb esetben kidőlt fákhoz, árokba csúszott, úton elakadt vagy keresztbe fordult járművekhez riasztották őket – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta, hogy a katasztrófavédelem minden megyében továbbra is operatív törzset működtet, ezek irányítják a beavatkozásokat és hozzák meg a szükséges döntéseket. Kétezer tűzoltó van készenlétben ötszáz járművel, a szolgálatban lévők számát a havazással leginkább érintett területen száz emberrel megnövelték.

A helyettes szóvivő közölte: a fák több helyen nem bírták el a hó súlyát, ágak törtek le, fák dőltek ki. Hat megyében, több mint ötven településen jellemzően a villany vezetékekre rakódó jég súlya miatt szakadtak le vezetékek, törtek el oszlopok. Az áramkimaradások 34 ezer fogyasztási helyet érintenek. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, a tűzoltók megtisztítják a sérült vezetékek környékét.

Ha valahol nagyon elhúzódna a hiba elhárítása és a lakások kihűlnek, a katasztrófavédelem azonnal melegedőket nyit meg – jelezte.

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van még néhány lezárt útszakasz, az autósok indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel.

További cikkek:

Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Hat évtized a pálya mellett

Hat évtized után intett búcsút a tatabányai sportcsarnoknak és a „Bányász" kézilabdázóinak Bölcs Mária. Marika néni hatvan éve, 1958 óta figyeli a mérkőzéseket a szertárajtóból – nyugdíjba vonulása alkalmából a Csurgó elleni mérkőzés előtt ezúttal nem ő tapsolt a csapatnak, hanem a kézilabdázók ünnepelték őt.

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, a MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta magyarázni a róla megjelent portrét, amely szerint nem beszél nyelveket és kétszer is kibukott a doktori képzésről. Sőt: magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Kétszázmillió forintos betegbiztonsági fejlesztést adtak át a hatvani kórházban

Mintegy kétszázmillió forint uniós és állami támogatásból megvalósult, a betegbiztonságot növelő fejlesztést adtak át szerdán a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

Szijjártó: Mindaddig ellenezni fogjuk a migrációs csomagot, amíg a kormány 12 pontja bele nem kerül

Magyarország mindaddig a lehető leghatározottabban ellenezni fogja a globális migrációs csomagot, amíg abba a kormány által benyújtott 12 pont mindegyike bele nem kerül - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pozsonyban ahol Miroslav Lajcákkal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, szlovák külügyminiszterrel a nemzetközi szervezet készülő globális migrációs csomagjáról tárgyalt.

Próbára teszi a korán érkezett gólyákat a télies időjárás

Próbára teszi a korán érkezett fehér gólyákat Romániában a hét eleje óta tartó télies időjárás, de a szakértők szerint nincsenek veszélyben a madarak.