Kezdőlap » Sport » “Ezért jöttem” – Gyurta Dániel világbajnok!

“Ezért jöttem” – Gyurta Dániel világbajnok!

Rázta a mutatóujját szépen és mosolygott, mint a vadalma Gyurta Dániel, miután felpillantott az eredményjelzőre. Még szép: a huszonkét éves mellúszó, a 200 méter specialistája pályafutása során először előzte meg a négyszeres olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét. És hogy!

Megvédte világbajnoki címét Gyurta Dániel, 200 méter mellen lett újra a világ legjobbja.

hirado.hu

A második legjobb idővel került a döntőbe. Egyedül a japán Kitadzsima Koszuke végzett előtte, akit a döntőben is jobban kezdett, de egy fantasztikus hajrával Gyurta megelőzte. A magyar úszó győztes ideje 2 perc 8.41 másodperc volt - adta hírül a Klubrádió.

Ezért jöttem

Rázta a mutatóujját szépen és mosolygott, mint a vadalma Gyurta Dániel, miután felpillantott az eredményjelzőre. Még szép: a huszonkét éves mellúszó, a 200 méter specialistája pályafutása során először előzte meg a négyszeres olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét. És hogy!

A sanghaji világbajnokság számunkra előzetesen is legfontosabbnak tartott számában minden a forgatókönyv szerint alakult. Hét esztendeje, az athéni játékok döntője óta tudjuk, hogy Széles Sándor versenyzőjének hajrája bámulatos – akkor, tizenöt esztendősen a második helyre volt jó az elképesztő finis –, s bár azóta is megcsodálhattuk jó néhányszor, mi mindent képes előkotorni a „spájzból”, rendre leesik az állunk. Két éve is leesett Rómában, amikor úgy nyerte pályafutása első világbajnoki címét, hogy az amerikai Shanteau vezetett utcahosszal előtte, most meg úgy, hogy Kitadzsima fordult fél testhosszal hamarabb nála az utolsó hosszra. De amikor a medence feléhez értek, már nem volt kérdés, ki lesz a győztes, mert a Jövő SC klasszisa szokás szerint beindította a rakétákat, centiről centire megközelítette az ázsiait, és miután beérte, egyesélyessé vált a vízi csata - számolt be a Népszabadság.

Gyurta 2:08,41-gyel, a japán 2:08,63-mal csapott a célba, de a huszonkét századnál jóval nagyobb volt a különbség köztük: egy végtelenül boldog és egy végsőkig letört sportoló fogta a kapaszkodót.

– Ezért jöttem – értékelt lakonikusan néhány perccel később, és hozzátette: – Elmondhatatlanul jó érzés, ha az embernek teljesülnek azok a vágyai, amelyekért gyerekkora óta megpróbált megtenni mindent.


Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége

Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

Több mint ezer olajfúrótorony található a város határain belül, amelyek számos problémát vetnek fel.

Újra mozivásznon a Queen legendás budapesti koncertje

A magyar popkultúra és rocktörténet egyik legjelentősebb mérföldköve minden kétséget ...

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés ellen, az energialobbi mellett van

Bertha László, a Századvég elemzőjének írása az Origónak.

Orbán Viktor a holokauszt áldozataira emlékezett

A Magyar Nemzet közéleti napilap, fejlécén a polgári jelző olvasható, ...