Kezdőlap » Sport » “Ezért jöttem” – Gyurta Dániel világbajnok!

“Ezért jöttem” – Gyurta Dániel világbajnok!

Rázta a mutatóujját szépen és mosolygott, mint a vadalma Gyurta Dániel, miután felpillantott az eredményjelzőre. Még szép: a huszonkét éves mellúszó, a 200 méter specialistája pályafutása során először előzte meg a négyszeres olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét. És hogy!

Megvédte világbajnoki címét Gyurta Dániel, 200 méter mellen lett újra a világ legjobbja.

hirado.hu

A második legjobb idővel került a döntőbe. Egyedül a japán Kitadzsima Koszuke végzett előtte, akit a döntőben is jobban kezdett, de egy fantasztikus hajrával Gyurta megelőzte. A magyar úszó győztes ideje 2 perc 8.41 másodperc volt - adta hírül a Klubrádió.

Ezért jöttem

Rázta a mutatóujját szépen és mosolygott, mint a vadalma Gyurta Dániel, miután felpillantott az eredményjelzőre. Még szép: a huszonkét éves mellúszó, a 200 méter specialistája pályafutása során először előzte meg a négyszeres olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét. És hogy!

A sanghaji világbajnokság számunkra előzetesen is legfontosabbnak tartott számában minden a forgatókönyv szerint alakult. Hét esztendeje, az athéni játékok döntője óta tudjuk, hogy Széles Sándor versenyzőjének hajrája bámulatos – akkor, tizenöt esztendősen a második helyre volt jó az elképesztő finis –, s bár azóta is megcsodálhattuk jó néhányszor, mi mindent képes előkotorni a „spájzból”, rendre leesik az állunk. Két éve is leesett Rómában, amikor úgy nyerte pályafutása első világbajnoki címét, hogy az amerikai Shanteau vezetett utcahosszal előtte, most meg úgy, hogy Kitadzsima fordult fél testhosszal hamarabb nála az utolsó hosszra. De amikor a medence feléhez értek, már nem volt kérdés, ki lesz a győztes, mert a Jövő SC klasszisa szokás szerint beindította a rakétákat, centiről centire megközelítette az ázsiait, és miután beérte, egyesélyessé vált a vízi csata - számolt be a Népszabadság.

Gyurta 2:08,41-gyel, a japán 2:08,63-mal csapott a célba, de a huszonkét századnál jóval nagyobb volt a különbség köztük: egy végtelenül boldog és egy végsőkig letört sportoló fogta a kapaszkodót.

– Ezért jöttem – értékelt lakonikusan néhány perccel később, és hozzátette: – Elmondhatatlanul jó érzés, ha az embernek teljesülnek azok a vágyai, amelyekért gyerekkora óta megpróbált megtenni mindent.


Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Álhír a pünkösdig tartó szálloda-stop

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a ...

Medián: a közös lista szavazatokat visz a baloldaltól

A Medián közvélemény-kutatása rámutatott, hogy a közös lista nem feltétlenül ...

Nem igaz, hogy pünkösdig zárva kell maradniuk a vendéglátóhelyeknek és szállodáknak

MH/MTI 2021. január 19. kedd. 18:33Frissítve: 2021. január 19. 18:40 ...

Betiltották a köztéri dohányzást Milánóban

A jogszabályt megszegőket 40-től 240 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják. Milánóban ...

Az EU szerint nem szabad diszkriminálni az oltást elutasítókat

Megkezdték a felkészülést az oltási útlevelek bevezetésére, azonban sokak szerint életképtelen az ötlet.