Kezdőlap » Sport » Izgalmas meccsel zárult a Copa America

Izgalmas meccsel zárult a Copa America

No persze voltak, akik attól tartottak, hogy a nyeretlenül a döntőig menetelő Paraguay "célfutballja" tönkreteszi a finálét. Nos, ők megnyugodhattak, a 12. percben Suárez majd Lugano kihagyott helyzetét követően Suárez elé került a labda a tizenhatoson belül, egy testcsellel becsapta védőjét, befelé húzott, majd 14 méterről, ballal lőtt, a labda Verán megpattanva a hálóban kötött ki.

Az addig támadásban abszolút semmit nem mutató paraguayiak terveit alaposan összekuszálta a bekapott gól. Egy éles szögből fölészálló lövésen kívül nem is nagyon tudtak komoly reakciót kicsikarni magukból a gólra, miközben a túloldalon Suárez életveszélyesen futballozott, folyamatosan szétzilálta a paraguayiak mindeddig atombiztosnak tűnő védősorát, és több alkalommal is nagyon közel járt a második gól megszerzéséhez.
A 42. percben aztán megszületett a találat, de Suáreznek, döbbenetes módon, nem volt benne szerepe: Arevalo jutott labdához a tizenhatoson belül egy védelmi hiba következtében, azonnal és hajszálpontosan Forlán elé tálalt, aki ziccerből a hálóba bombázott. Kényelmes, kétgólos uruguayi előnnyel zárult tehát az első játékrész.

A paraguayiak becsületére legyen mondva, szorgosan próbálkoztak a második félidőben, de hogy ők két gólt rúgjanak, az minimum valószínűtlennek tűnt. Valdez lövésénél Muslera óriásit védett az 54. percben, ám ezt leszámítva az uruk kapusának alig akadt dolga. Pedig próbálkoztak a paraguayiak, sokkal jobban játszottak, mint az első játékrészben, de ziccerig nem tudtak eljutni, miközben folyamatosan rettegniük kellett Suáreztől, aki gyakorlatilag feltartóztathatatlan volt.

A hajrában aztán az uruguayiak még a koronát is feltették a produkciójukra: Cavani fantasztikus keresztlabdáját Suárez tökéletes ütemben fejelte Forlán elé, aki így ki tudott lépni két védő között, és a kifutó Muslera mellett elpöckölte a labdát, megszerezvén saját maga második, csapata harmadik gólját. Uruguay tehát magabiztosan, remek játékkal, teljesen megérdemelten győzte le Paraguayt a Copa América döntőjében, és 1995 után ismét elhódította a trófeát.

Copa América, döntő
Uruguay-Paraguay 3-0
Gól: Suárez (12.), Forlán (42., 91.)

További izgalmas sporthíreket olvashat a SamsungSport.hu oldalán!


Teljes cikk a forrás oldalon
x

Check Also

Népszavazás a menekültkvótáról

2016. október 2-án a kormány kezdeményezésére népszavazás lesz az európai ...

Gulyás Gergely: A gyilkosokat meg kell nevezni!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján ...

Csecsemő is volt a fegyházra ítélt pedofil pár áldozatai között

Az óvónő és élettársa az általuk gondozott és felügyelt gyerekekről készített pornográf felvételeket.

25 évet kapott a pedofil budapesti óvónő, és a saját gyerekükön is szexuális erőszakot elkövető párja

Videóra vették, ahogy zaklatják a csecsemő- és óvodás korú gyerekeket. A férfi meg is osztotta pedofil fórumokon a gyomorforgató felvételeket. The post 25 évet kapott a pedofil budapesti óvónő, és a saját gyerekükön is szexuális erőszakot elkövető párja first appeared on 24.hu.

Pártszövetségként indul a választáson az ISZOMM és a Munkáspárt

Szanyi Tibor és Thürmer Gyula pártjai Baloldali Szövetség néven próbálnak ...

Ismét Varga Judit adhatja ki az engedélyeket a megfigyelésekre

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kérdezett rá írásbeli beadványában, hogy miután Völner Pál államtitkár lemondott, ki adhat engedélyt a titkosszolgálati megfigyelésekre.