Rohamosan terjed a járvány! Ha ezeket tüneteket észleli feltétlenül menjen orvoshoz, mert súlyos szövődményei lehetnek a betegségnek!

Rohamosan terjed a járvány! Ha ezeket tüneteket észleli feltétlenül menjen orvoshoz, mert súlyos szövődményei lehetnek a betegségnek!

0

ROHAMOSAN TERJED A  JÁRVÁNY! HA EZEKET  TÜNETEKET ÉSZLELI FELTÉTLENÜL MENJEN ORVOSHOZ, MERT SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK A BETEGSÉGNEK! A nátha...

ROHAMOSAN TERJED A  JÁRVÁNY! HA EZEKET  TÜNETEKET ÉSZLELI FELTÉTLENÜL MENJEN ORVOSHOZ, MERT SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK A BETEGSÉGNEK!

A nátha rendszerint enyhe ­lefolyású betegség, a tünetek pedig vény nélküli szerekkel enyhíthetők.

Súlyosabb szövődmények inkább az idősek és a gyermekek, a legyengült immunrendszerű felnőttek körében szoktak előfordulni. Leggyakrabban az említett másodlagos bakteriális fertőzés következménye lehet az arcüreggyulladás, a garat- vagy torokgyulladás, a középfülgyulladás.-írja a blikk.hu

Kevesebb lenne a fertőzés?

A nátha terjedésének legjellemzőbb közvetítő eszköze a tömegközlekedés. Elképzelhető, hogy csúcsforgalomban mennyi vírus és baktérium kerül a kapaszkodókra, a járművek levegőjébe. Egy hazai cég (Resysten) olyan felületaktív anyagot kísérletezett ki, amely nem mérgező, ám a kezelt felületeken egy éven keresztül 90%-kal csökkenti a vírusok, baktériumok számát, még olyan durván magas igénybevétel mellett is, mint pl. a metrón a mozgólépcső korlátja. A megoldást már több mint 360 tömegközlekedési járművön és egészségügyi intézményben is használják Magyarországon.

Forduljon orvoshoz

– ha a kezdeti náthás ­tünetek egy hét, 10 nap után sem szűnnek meg,

– ha a váladék sárgás vagy  ­zöldes színűvé válik,

– ha nem megy le a láza,

– ha romlik a szaglása,

– ha állandó vagy visszatérő fejfájástól szenved, esetleg fáj az arca, homloka, vagy ezek a területek nyomásra érzékenyek.

Forrás : blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!