HA EZEKET BETARTOD, BRUTÁLISAN FOGYASZT A GYALOGLÁS

HA EZEKET BETARTOD, BRUTÁLISAN FOGYASZT A GYALOGLÁS

0

A sé­tá­ról rég­óta tud­juk, hogy ha­té­ko­nyan fo­gyaszt. Rá­adá­sul semmi sem kell hozzá egy kevés időn kívül, és nem olyan ki­me­rítő, mint a...

A sé­tá­ról rég­óta tud­juk, hogy ha­té­ko­nyan fo­gyaszt. Rá­adá­sul semmi sem kell hozzá egy kevés időn kívül, és nem olyan ki­me­rítő, mint a futás, vagy egy ke­mény ae­ro­bik-edzés. Né­hány ap­ró­ságra azért ér­de­mes oda­fi­gyelni, hogy tény­leg a leg­töb­bet hoz­hasd ki be­lőle!

VÁLASSZ VÁLTOZATOS ÚTVONALAKAT!

Ha pár hónapja már minden nap sétálsz egy keveset, igyekezz változtatni a napi rutinon.A séta fogyaszt de ha nem emeled időnként a terhelést, akkor egy idő után megáll a fogyás. Időről időre keress másik útvonalat.

 

VÁLTOGASD A SEBESSÉGET!

Ahogy az útvonal, úgy az állandó sebesség is leállítja egy idő után a fogyásodat. Sokkal jobb ötlet, ha időről időre beiktatsz néhány szaporább szakaszt. Kezdetben elég 2-3 perc, majd emelheted az időtartamot. Még jobb, ha váltogatod a gyorsabb és lassabb szakaszokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

ERŐSÍTSD A HASIZMODAT!

A gyenge hasizom nemcsak hiúsági kérdés: rossz tartáshoz vezethet, ez pedig azt eredményezi, hogy nem tudsz elég mélyeket lélegezni. Épp ezért nem árt, ha esténként a tévé előtt beiktatsz néhány hasizom gyakorlatot is a rutinodba. A hátizmaidat sem árt erősíteni, épp a jó tartás miatt.

FIGYELJ ODA, MIT ESZEL!

Sokan azért nem fogynak a sétával, mert egyszerűen többet esznek, mint ahány kalóriát a sétával elégetnek. Épp ezért érdemes néhány napig felírni, mit eszel, és ha szükséges, változtatni az étrendeden.

 

NE LÉPJ TÚL NAGYOKAT!

Semmit nem kell erőltetni: a séta akkor a leghatásosabb sport, ha természetes lépésekkel, illetve néha a természetes sétatempódnál kicsit gyorsabban haladsz. Nem kell erőltetetten nagyokat lépni.

ÜGYELJ A CIPŐDRE!

A régi vagy kényelmetlen cipő egy csomó sérüléshez, lábfájdalomhoz vezethet, de még a csípőd és a derekad is megfájdulhat. A rendszeres sétához viselj jó cipőt. A méretét úgy válaszd meg, hogy egy ujjnyi távolság legyen a cipő orra és a nagyujjad között, és az is nagyon fontos, hogy a talpa párnázott legyen. Ha rendszeresen sétálsz benne, félévente cseréld a cipődet.

  Fotó: Pinterest

ÍRD FEL, MENNYIT HALADTÁL!

Ha nem tudod, mennyit szoktál sétálni egy-egy alkalommal, nehezebb lesz változtatni a rutinon, amikor szükség van rá. Épp ezért érdemes egy erre szolgáló alkalmazást telepíteni a telefonodra, és rögzíteni az eredményeket. De az is elég, ha felírod, hány percet sétálsz egyszerre, és amikor kell, egyszerűen megemeled pár perccel az időtartamot.

   
► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!