Fontos! Ezek a Magyarországon is népszerű fájdalomcsillapítók maradandó halláskárosodást okozhatnak, akár meg is süketülhet, aki szedi!

Fontos! Ezek a Magyarországon is népszerű fájdalomcsillapítók maradandó halláskárosodást okozhatnak, akár meg is süketülhet, aki szedi!

0

FIGYELEM! VESZÉLYES FÁJDALOMCSILLAPÍTÓKRA DERÜLT FÉNY >> A MEGSÜKETÜLÉST KOCKÁZTATJA, AKI BESZEDI! A megsüketülést kockáztatják a nők a népszerű...

FIGYELEM! VESZÉLYES FÁJDALOMCSILLAPÍTÓKRA DERÜLT FÉNY >> A MEGSÜKETÜLÉST KOCKÁZTATJA, AKI BESZEDI!

A megsüketülést kockáztatják a nők a népszerű fájdalomcsillapítókkal! A Daily Mail-ben megjelent egy cikk, , egy orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményeire hivatkozva, amely szerint a középkorú nőknél a paracetamolt vagy ibuprofent tartlalmazó fájdalomcsillapítók ,maradandó halláskárosodást okozhatnak. 9 százalékkal nő a halláskárosodás esélye azoknál, akik hetente két alkalommal vesznek be ilyen fájdalomcsillapítókat, legalább hat éven át derült ki 56 ezer, 44 és 69 év közötti nő részvételével elvégzett amerikai kutatás eredményeként. Viszont ezek az eredmények egy hasonló, férfiakon végzett kutatás eredményeivel megegyeznek, tehát a férfiakat is ez a veszély fenyegeti.Dr. Gary Curham közölte , aki ennek a kutatásnak vezetője, és a bostoni Brigham and Women’s Hospitalban dolgozik: csak mérsékelten emelkedett a halláskárosodás kockázata, ahhoz képest, hogy mennyire elterjedt ezeknek a fájdalomcsillapítóknak a használata, véleménye szerint azért érdemes foglalkozni a témával. Azt is kijelentette az orvos, hogy „Még egy kicsi kockázatnövelésnek is jelentős egészségügyi következményei lehetnek” és még azt is hozzátette, hogy a fájdalomcsillapítókhoz köthető halláskárosodások nagy részét meg lehetne előzni.

Az az oka a fájdalomcsillapító szedése miatt bekövetkező halláskárosodásnak, a kutatás szerint, hogy a paracetamol miatt a belső fülben kevesebb lesz az antioxidáns, és ennek következményeként a nagy zajokkal szemben sokkal sebezhetőbbé válik a fül. Még a belső fül vérellátást is csökkenti a szer, és azoknak az érzékelő szőrszálaknak a számát is csökkenti, amik a hallásban segítenek.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!