CSAK ORVOSI IGAZOLÁSSAL HIÁNYOZHAT A GYEREK AZ OVIBÓL

CSAK ORVOSI IGAZOLÁSSAL HIÁNYOZHAT A GYEREK AZ OVIBÓL

0

Bocsánat a névtelenségért, de egy általános problémát szeretnék felvetni, semmiképp sem szeretném, hogy a városunkhoz, az itteni óvodákhoz,...

Bocsánat a névtelenségért, de egy általános problémát szeretnék felvetni, semmiképp sem szeretném, hogy a városunkhoz, az itteni óvodákhoz, doktorokhoz kössék. Személy szerint nagyon szeretem az óvodát, ahova a legkisebb gyerekem jár, az óvónőknél jobbat el sem tudok képzelni és a gyerekorvosunkról is csak a legnagyobb hálával és tisztelettel tudok nyilatkozni. A probléma a következő: Teljesen banális eset. 4 éves kisgyerek, észreveszem, hogy a szokásosnál hígabb a széklete. Amúgy kutya baja, jókedvű, nem fáj a hasa, nem hány, nem lázas, ellenben hiányzik egy komplett doboz gyümölcspüré a fiókból.

Telefonálok az oviba, hogy ez van, egy napra itthon tartom megfigyelésre, valószínűleg csak sok volt tegnap a gyümölcspüré, de biztos ami tuti. Mondják, hogy ok, de ugye tudom, hogy csak orvosi igazolással hozhatom vissza a csoportba. Mire én, hogy de hát még azt sem tudom, hogy beteg-e, pont azért tartanám itthon egy napra, hogy kiderüljön, hogy csak sok volt a gyümölcs vagy elkapott valamit. Sajnálják, ez a szabály, nem ők találták ki, és szigorúan ellenőrzik őket. szülőként pedig idéntől már csak ELŐZETES kérés alapján igazolhatok napot a gyereknek. (5 igazolatlan hiányzás után értesítik a nemtudommilyen hatóságot.ami nem tudom mit csinál akkor , valószínűleg semmi különöset de kell ez nekünk?!)

Innentől kezdve, ha szabálykövető magataratartást folytatok, a legkisebb hasmenéssel, náthával el kell vinni a gyereket az orvoshoz.( Hacsak nincs varázsgömböm és nem tudom egy nappal előre, hogy másnap lesz egy kisebb hasmenés vagy nátha.) Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem én, mindent értek. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint hasznot.

Mert az egy dolog, hogy elvettek 1,5 óra + utazás időnket arra, hogy egy váróteremben üljünk, de a gyerek ki tudja mit szedett össze miközben körbetüsszögte egy zsúfolt váróteremben egy csomó valóban beteg gyerek. Ami még kivédhető, ha épp van az embernek bébiszittere és bízik benne már annyira a gyerekorvos, hogy látatlanban is kiállítja az igazolást. De még akkor is: egy csomó valóban beteg gyerekenek ennyivel is többet kellett várni az orvosra egy tök fölösleges plusz feladatot sóztunk egy amúgy is leterhelt orvos nyakába. Megéri? OK, a fűnyíró elv mindig kevesebb konfliktussl jár, de szerintem itt már átléptük a józan ésszel tolerálható határt. Szerintem. Önök szerint?

üdvözlettel: Olaf (épp egy Olaf figura hever itt melelttem az asztalon :-) )

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!